Pametno i jednostavno

Lepa geometrija

Zamišljena jednostavnost

Počeli smo prvenstveno sa težnjom jednostavnog dizajna sa ciljem da napravimo dobro balansiran skuter sa pažnjom na minimalnu estetiku. Balans skutera je u industrijskom dizajnu objekta, a takođe i u interfejsima, kao što su prekidači i kontrolne table, koji stvaraju izuzetno iskustvo vožnje.

  • Skuter i distribucija prtljaga je dizajnirana s ciljem da unapredi iskustvo vožnje.

  • Kao i tipični biciklistički okvir, N-Series održava arhitekturu okvira trougla kako bi stvorila tri tačke ravnoteže. Izbor arhitekture trougla dizajniran je da stvori harmoniju dizajna između skutera i vozača da bi se stvorio poboljšan komfor vožnje.

  • Lako je vidjeti da visina donjeg sedišta u kombinaciji sa relativno velikim točkovima stvara nizak centar gravitacije. Ono što je važno za ovaj nizak centar gravitacije je jednostavnost vožnje i vožnja na uskim gradskim ulicama. Potrebno je samo nekoliko minuta na skuteru pre nego što se u potpunosti uvide svi aspekti manevrisanja N-Series-a na uskim mestima.

Inspiracija dizajna

Plan nam je bio da izgradimo moderan skuter uz uvažavanje porekla dizajna skutera - skuter izgrađen za funkcionalnost uz jednostavnu estetiku. U periodu od godinu dana smo testirali materijale, forme i najnovije tehnologije kako bi stvorili arhitekturu koja je postala osnova N-Series. U srcu naših dizajnerskih ciljeva počiva želja da se stvori ugodno iskustvo vožnje uz održavanje jednostavnog dizajna.

Fokusiranost na detalje

Estetika i funkcionalnost. Nikako jedno bez drugog.

Kada pažljivije pogledate N-Series, možete videti simetriju i ponavljanje oblika i formi kroz različite elemente u skuteru - od sedišta, do podnožja za noge putnika, do tela panela, svi delovi rade u jedinstvu jedni sa drugima.

NIU logo

Sve LED lampe

Originalan N-Series prednji far je mnogo više od običnog fara. Potpuno nova jedinstvena lampa integriše dnevno svetlo i standardno svetlo koje iskorišćava jedinstvenu CCFL strukturu od 360 stepeni u kombinaciji sa našim LED "bead" lampama- obezbeđujući ultra-širok luk svetla za poboljšanu vidljivost i bezbednost noću. Pored toga, koristili smo i TechnoLED konstrukciju lampe koja bez problema integriše pozadinsko osvetljenje, indikatore okretanja, kočiono svetlo i lampu registarske tablice. Struktura je jedinstvena za NIU, a što je još važnije obezbeđuje dodatnu vidljivost za noćnu vožnju.

Dizajn i tehnologija Raskrsnica

LED integrisana struktura lampe

Dnevni-pogled
Noćni-pogled

LCD Smart komandna tabla

NIU Smart Dash pruža osnovnu dijagnostiku u vidu brzog prikaza, tako da vozač može na prvi pogled videti brzinu, preostali kapacitet baterije i njihovu amperažu u realnom vremenu (ili jednostavno koliko napora stavljaju na bateriju).

Optimizovano skladište sedišta

Pod sedištem ćete pronaći 18,9 litara skladišnog kapaciteta, što vam olakšava sklanjanje kacige, manjih torbi i osnovnih predmeta kada ste u pokretu.

Dizajniran da unapredi vaše iskustvo vožnje.

Prirodno i udobno iskustvo vožnje

Ekonomičnost u centru dizajna

  • 740 mm od puta do površine sedišta

    Kada smo dizajnirali konačnu visinu sedišta, uzeli smo u obzir brojna razmatranja, od kojih je jedno od najvažnijih udobnost vozača dok je u "mirnom" režimu čekanja na semaforu. Na 740 mm iznad površine vozači se osećaju sigurno dok prolaze pored drugih vozila, i udobno im je da stave nogu na zemlju dok čekaju svetlo da postane zeleno.

  • 1285 mm Međuosovinsko rastojanje

    Na 1285mm N-Series međuosovinsko rastojanje stvara savršen balans između komfora i manevrisanja za iskustvo samostalne vožnje i vožnje u paru.

3-režima vožnje

Režim za sve uslove vožnje

Režim 1: Ušteda energije za proširenje opsega vožnje
Režim 2: Optimizovan za brzinu i opseg vožnje
Režim 3: Za vozače koji više traže brzinu od opsega

Otkrijte NIU iskustvo

Smart ključni dizajn