BOSCH + FOC NIU strujni sklop

Stabilan početak koji ima dinamičnu vožnju

U samoj srži N-Series je BOSCH-ov razvijen 2400W motor.NIU vlasništvo Field Oriented Control* stvara ultimativno vozačko iskustvo. Ova mešavina tehnologije i hardvera pogađa savršen balans performansa i potrošnje energije.

*Field Oriented Control/ skaćenica je FOC.

Proboj u upravljanju napajanjem

Unapređenje vožnje i performansi

U realnom vremenu, FOC prati ukupnu potražnju električne energije na sistemu tako da motor BOSCH radi na vrhunskom nivou dok efikasno koristi raspoložive resurse. U pokušaju da poboljša ukupne performanse vozila Električni kočioni sistem (EBS) i FOC optimiziraju očuvanje i izlaz energije; efikasno reciklirajući energiju tokom određenih perioda kočenja i ograničavajući izlaznu snagu tokom odabranih perioda ubrzanja. Efikasno smo uspeli da smanjimo stopu kočenja do 60% i recikliramo 6% kapacitet baterije nazad u sistem preko našeg inteligentnog kočionog sistema.

BOSCH x NIU SARADNJA

Performanse i energija u jezgru

Sarađivali smo sa BOSCH-om kako bi razvili N-Series motor. Sa 120 Nm of obrtnog momenta na raspolaganju, N-Series omogućava “ustani-i-kreni” osećaj sigurnosti na putu na kome preovladavaju automobili. Uz ovo je i 2400W izlazna snaga za lako dostizanje vrhunske brzine kretanja od 45km/h.

  • 120N·m

    Maksimalni obrtni moment

  • 2400W

    Maksimalna snaga

Veće performanse sa manje energije

10% štednje u potrošnji energije

BOSCH-ove najmodernije tehnologije motora predstavljaju ključnu komponentu u optimizaciji energetske efikasnosti jednostavnim smanjenjem abrazije motora i gubitkom električne energije koja se može naći u vašem tipičnom motoru. Kada se uporedi sa tipičnim motorima pod istim uslovima vožnje, N-Series motor je najmanje za 10% efikasniji.

Kontrola polja (FOC)

Inteligencija iza našeg motora.

Sistem NIU FOC je izgrađen u saradnji sa BOSCH-om radi stvaranja najsavremenije struje. Postižući fin balans između performansi i upotrebe energije, FOC je ključ u ostvarivanju balansa opsega i brzine. FOC se može posmatrati kao mozak koji kontroliše motor u realnom vremenu. On prepoznaje uslove pod kojim se vaša vožnje odvija i odmah poziva motor da deluje što je optimalnije moguće. FOC može osetiti dijagnostiku skutera, stvari koje vi kao vozač ne možete videti i odlučuje kako će motor odgovoriti na vaše zahteve vožnje.

Optimalno iskustvo vožnje

Počinje od smart kontrolera

Naš FOC utiče na performanse vektorskog kontrolera, koji je daleko superiorniji od standardnih kontrolera kvadratnih talasa na tržištu. Kada ljudi silaze sa bicikla nakon njihove prve ili pedesete vožnje, oni uvek kažu: "Ne mogu da verujem kako je udobna vožnja skutera". FOC pravi ovo iskustvo i omogućava praćenje komentara.

Dvostuke hidralulične disk kočnice

Kočiono rastojanje smanjeno za više od 50%

NIU kočnice su napravljene od kompozita visokog manganskog čelika, podmazane sa BOSCH kočionom tečnom vodom, i sa navojem kočione linije kako bi se produžio vek trajanja cielog sistema.

Elektronski sistem kočenja (EBS)

Inteligencija iza kočenja

EBS ne samo da vašu vožnju čini sigurnijom već i reciklira energiju nazad u sistem. U proseku EBS obezbeđuje dodatnih 6% snage baterije, odnosno, oko 4 km opsega vožnje.